Saturday, December 21, 2013

Baklava od rogača

Baklava od rogača


Priprema

  • Pomešajte mleko, jaja, šećer, rogač i prašak za pecivo. U podmazan pleh stavite tri kore, svaku prelijte uljem i sve tri ih prekrijte nadevom. Posle stavljajte samo po jednu koru i nadev dok sve ne potrošite. Poslednju koru premažite uljem.
  • Pecite na laganoj vatri oko četrdesetak minuta. U međuvremenu skuvajte sirup od šečera, vode i vanilinog šećera. Tim sirupom prlijte pečenu baklavu.


Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora
  • 1 kiselo mleko
  • 3 jajeta
  • 300 g šećera
  • 125 g rogača (samlevenog)
  • 1 prašak za pecivo


Za preliv:

  • 400 g šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 1 dl vode

No comments:

Post a Comment