Sunday, December 29, 2013

Cheesecake sa malinama

Cheesecake sa malinama


Priprema

  • Spremiti prvo preliv sa malinama, prokuvati maline sa šećerom i vodom (oko 5 min), 2 kesice želatina rastopiti sa 8-10 kašika vode i ostaviti da malo odstoji. Kad se prokuvana masa sa malinama prohladi umešati rastopljeni želatin.
  • Mleveni plazma keks pomešati sa malo toplog mleka, margarinom koji je izmućen sa šećerom u prahu i nacediti pola limuna, lepo umešiti i obložiti odgovarajuću četvrtastu posudu koju ste posipali šećerom u prahu. Smesom obloziti dno posude i sve cetiri strane.
  • Izmutiti 500 g šlaga sa mlekom (malo manje mleka da bi šlag bio gušći), zatim umesati 2 kisele pavlake. Rastopiti 3 kesice želatina u nepunu čašu vode i ostaviti da se žele masa malo ugusti. Zatim sjediniti odnosno izmutiti dobro šlag sa žele masom.
  • Redjati: masu sa keksom, preko toga naneti masu sa šlagom i na kraju žele masu sa malinama.
  • Dobro ohladiti i sluziti uz hladne osvežavajuce sokove i koktele. Prijatno!!!!


Potrebno je:

  • 600 g smrznutih malina
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša vode
  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 1/2 paklice margarina
  • 1/2 limuna
  • 500 g šlaga
  • mleko za mućenje šlaga
  • 2 kisele pavlake
  • 5 kesica želatina

No comments:

Post a Comment