Tuesday, December 31, 2013

Jaffa biskvit

Jaffa biskvit


Priprema

  • Jaja i šećer dobro umutiti, kada se umuti dodati, mleko, ulje, brašno i pecivo. Mutiti još malo da se smjesa sjedini. Koru ispeći i ostaviti da se ohladi.
  • Drugu koru takodje umutiti na isti način, kao i prvu. Kada se ispeče, koru izmrviti i dodati u fil.
  • 2 čaše šećera i 0,5 l vode staviti da se prokuva, u to dodati 3 narendane narandže, koje ste prethodno zaledili, takodje dodati džem i drugu koru koju ste izmrvili.
  • Fil premazati preko kore.
  • Čokoladu istopiti na pari, sa malo ulja i premazati preko kolača.


I kora:

  • 6 jaja
  • 24 kašike šećera
  • 24 kašike mleka
  • 12 kašika ulja
  • 24 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo


Fil:

  • 2 čaše šećera
  • 0,5 l vode
  • 3 narandže (zaledjene)
  • 2-3 kašike džema


II kora (ispeći,izmrviti i dodati u fil):

  • 3 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika brašna
  • 1/4 paška za pecivo


Za ukrašavanje:

  • 2 mlečne čokolade
  • malo ulja

No comments:

Post a Comment