Sunday, December 29, 2013

Mamina lenja pita

Mamina lenja pita


Priprema

  • Testo: 250 g prah šećera, 250 g putera, 2 žumanceta. Umutiti penasto dodati 1 prašak za pecivo. još malo mutiti zatim dodati brašno po potrebi testo. Ne sme biti tvrdo, znači srednje meko.
  • Glatko testo podeliti na dva jednaka dela, razviti i staviti u tepsiju.
  • Preko testa staviti 2 kg izrendanih i ocedjenih jabuka. Jabuke posuti šećerom, a preko jabuka razviti drugi deo testa.
  • Peći oko 30 min na 180 stepeni.
  • Gotov kolač posuti prah šećerom.


Potrebno je:

  • 250 g prah šećera
  • 250 g putera
  • 2 žumanceta
  • 1 prašak za pecivo
  • brašno po potrebi
  • 2 kg izrendanih jabuka
  • malo kristal šećera za posipanje jabuka
  • malo prah šećera za odozgo

No comments:

Post a Comment