Tuesday, December 31, 2013

Milk kocke

Milk kocke


Priprema

  • Kore: Jaja umutiti sa šećerom. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. Sve lagano zamešati, dodati vodu i sjediniti masu.
  • Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
  • Peći na 180 C, 20 min.
  • Milk krem: Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom. U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri. U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu. Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
  • Toping: Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Krem ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
  • Filovanje: Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.


Kore:

  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 6 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike kakaoa
  • 6 kašike tople vode


Toping:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 5 kašike mleka
  • 4 kašike šećera
  • 150 g margarina


Milk krem:

  • 1 l mleka
  • 100 g gustina
  • 4 kašike šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu

No comments:

Post a Comment