Tuesday, December 31, 2013

Naj naj sladoled

Naj naj sladoled


Priprema

  • 5 kašika šećera propržiti, kao za šerbet i preliti 1/2 litra mleka i kuvati dok se sećer lepo istopi i ostane oko 2 dl mleka. Skloniti i ostaviti da se ohladi dobro, jer se tim (karamel mlekom) muti 200 g šlaga.
  • U dobro umućen šlag dodati, kiselu pavlaku i još malo mutiti, dodati vanilin šećer. Smesu podeli na dva dela.
  • U jedan deo dodati 100 g otopljene bele čokolade, a u drugi deo 100 g otopljene crne čokolade i 100 g seckanog kikirikija. Sve to ubaciti u zamrzivač i kad se zaledi uživati u božanstvenom sladoledu.
  • Sladoled ne stvara kristaliće leda, već ostaje kremast.


Potrebno je:

  • 5 kašika šećera
  • 1/2 l mleka
  • 350 g kisele pavlake ( 2 čaše)
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g neslanog kikirikija
  • 200 g krem šlag
  • 2 vanilin šećera

No comments:

Post a Comment