Sunday, December 29, 2013

Salzburški sufle

Salzburški sufle


Priprema

  • U manjoj šerpi kuvati voće i šećer 10 minuta, pa skloniti s vatre da se prohladi.
  • Mikserom na najvećoj brzini ulupati belanca, postepeno dodavati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šam, zatim dodati i brašno. U drugoj posudi umutiti žumanca, limun i 2-3 kapi vanile, pa varjačom lagano umešati u belanca.
  • Dno i zidove vatrostalne posude namazati margarinom, sipati voće, zatim od fila od jaja formirati tri brega na voću.
  • Peče se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 20 minuta.
  • Posuti prah šećerom i služiti toplo iz posude u kojoj se pekao.


Potrebno je:

  • 5 belanaca
  • 2 žumanceta
  • 150 g šećera u prahu
  • kora jednog limuna
  • 1 supena kašika brašna
  • aroma vanile
  • 2 supene kašike kristal šećera
  • 300 g smrznutog šumskog voća
  • margarin za podmazivanje posude

No comments:

Post a Comment