Tuesday, December 31, 2013

Sladoled Mon Šeri

Sladoled Mon Šeri


Priprema

  • Za sladoled veoma sitno iseckati 6 pralina punjenih višnjama. Mleko i slatku pavlaku pomešati i prokuvati.
  • Umutiti jaje, žumanca, trešnjevaču i 50 g šećera. Mešavinu doliti u sud sa mlekom i slatkom pavlakom i mešati snažno, dok se ne zgusne.
  • Umešati iseckane praline i ostaviti krem u friz, da stoji oko 4 sata, dok se stegne. Ostatak šećera kuvati u 50 ml vode, dok masa ne dobije lepu rumenu boju.
  • Kašikom razvlačiti rastopljeni šećer na pek-papir, kao konce i ostaviti da se ohlade.
  • Servirati sladoled, preliti sirupom i ukrasiti ostatkom pralina.
  • Ukrasiti svežim listićima nane ili matičnjaka. Prijatno!


Potrebno je:

  • 14 pralina sa višnjama
  • 250 ml mleka
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • 4 kašike trešnjevače
  • 150 g šećera
  • 8 dl karamel ili šokoladnog sirupa

No comments:

Post a Comment