Tuesday, December 31, 2013

Slatki kroasani

Slatki kroasani


Priprema

  • Lagano mešati, pa dodati nadošao kvasac. Testo zamesiti sa mlakim mlekom (mleka oko 400 g), ako treba dodati još brašna.
  • Testo ne sme da bude tvrdo, mora biti srednje meko. Testo ostaviti da se odmara 60 minuta. Zatim testo premesiti i podeliti na loptice, iste veličine. Loptice ostaviti da se odmaraju 30 minuta.
  • 200 g margarina otopiti, to nam treba za premaz loptica, koje se razvijaju svaku lopticu razviti i namazati margarinom, pa sve tako redom stavljati, jednu na drugu i mazati margarinom. Fil stavljate po ukusu.
  • Razvijeno i filovano testo, iseći na 12 jednakih delova. Zaboravila sam napisati da se testo razvija okruglo i taj krug seče na delove kroasane se savijaju od šireg dela. Uviju se i stave na pek papir, premazati ne umućenim belancetom. Peći na 220 stepeni oko 25 minuta.
  • Ohladjene posuti prah šećerom ili čokoladnom glazurom.


Potrebno je:

  • 50 g svežeg kvasca (staviti u mlako mleko da nadodje)
  • 700 g brašna
  • malo soli
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 kašike šećera
  • 4 kašike ulja
  • 100 g otopljenog margarina
  • 5 jaja
  • 1 žumance
  • 1 belance (ostaje za premaz)

No comments:

Post a Comment