Tuesday, December 31, 2013

Turske kape

Turske kape


Priprema

  • Tamno testo: Umutiti dobro mikserom i dodati, brašna po potrebi, zamesiti i ostaviti 30 minuta da odstoji.
  • Svetlo testo: Umutiti mikserom i dodati, brašna po potrebi i ostaviti 30 minuta.
  • Dok se testo odmara 700 g šećera prokuvati sa 250 g vode i ohladiti šerbet. kada je testo nadošlo, oblikovati prutiće, jedan beli, jedan crni i smotati ih jedan oko drugog, saviti u krug i složiti u tepsiju.
  • Pustiti da nadodju desetak minuta. Peći u zagrejanoj rerni, oko petnaestak minuta, vrele kapice preliti hladnim šerbetom.


Tamno testo:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 2 šoljice mlakog mleka
  • 1 mala kašičica kvasca
  • 2 šoljice ulja
  • 1 kašika kakaoa
  • brašno po potrebi


Preliv:

  • 700 g šećera
  • 250 g vode


Svetlo testo:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 2 šoljice mlakog mleka
  • 1 mala kašičica kvasca
  • 2 šoljice ulja
  • 100 g kokosovog brašna
  • brašno po potrebi

No comments:

Post a Comment