Thursday, January 16, 2014

Banana karamel mafini

Banana karamel mafini


Priprema

  • Od ove mase ispeći mafine (staviti korpice za mafine, 2 kašike smese i peći oko 20 minuta na 220 stepeni). Istopiti 4 kašike šećera (vodite računa da ne zagori šećer), zagrejati 1 dl slatke pavlake, i sipati na šećer i kuvati 2-3 minuta, dodati 30 g margarina. Promešati i ohladiti, (ukoliko vam se stvore grudvice, samo vreo karamel procedite kroz cediljku).
  • Za fil: Umutiti 1 dl slatke pavlake i dodati 1/2 ohlađenog karamela. Na svaki mafini staviti slatku pavlaku i preliti ostatkom karamele.


Za mafine (18 kom):

  • 1 jaje
  • 1 pasirana banana
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike meda
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl mleka
  • 10 kašika brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soda bikarbone
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica kakaoa
  • 1 dl ulja


Za karamel:

  • 4 kašike šećera
  • 1 dl slatke pavlake
  • 30 g margarina


Za dekoraciju:

  • 1 dl slatke pavlake

No comments:

Post a Comment