Wednesday, January 1, 2014

Čokoladni mafin

Čokoladni mafin


Priprema

  • Rastopiti puter, 200 g čokolade i šećer na šporetu, u to dodati brašno u koje je umešan prašak za pecivo i mešati dodavajuci jedno po jedno jaje koje predhodno ne mutimo. Sve mutiti varjačom, nikako mikserom. Kada dobijemo kompaktnu (bude malo redje) smesu testo je gotovo.
  • Fil: na šporetu 100 ml slatke pavlake otopiti sa 100 g čokolade.
  • U korpicu za pecenje ide 1 velika kašika testa pa mala kasikica fila pa opet velika kašika testa.
  • Peći 8 min na 160 C. Mafine vruće služiti sa kuglom voćnog sladoleda.


Potrebno je:

  • 300 g čokolade
  • 300 g putera
  • 300 g šećera
  • 250 g brašna
  • 6 jaja
  • 100 g slatke pavlake
  • malo praška za pecivo

No comments:

Post a Comment