Saturday, January 11, 2014

Crnac u beloj košulji drugi nacin

Crnac u beloj košulji drugi nacin


Priprema

  • Umutite jaja sa šećerom i, stalno muteći, postepeno dodajte mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao.
  • Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite, oko pola sata na 200 stepeni.
  • Stavite šećer da se karamelizuje i prelijte ga mlekom. Kada se karamel otopi, sklonite s vatre i prohladite.
  • Prelijte preko ohlađenog kolača i premažite umućenim šlagom.


Za koru:

  • 3 jajeta
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika šećera
  • 14 kašika brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo


Za preliv:

  • 10 kašika šećera
  • 0,5 l mleka


Za dekoraciju:

  • 2 kesice šlaga

No comments:

Post a Comment