Wednesday, January 1, 2014

Francuska krempita

Francuska krempita


Priprema

  • Upržiti šećer do lepe braon boje, naliti vodom, prokuvati čaj i ostaviti da se ohladi.
  • Umutiti 5 celih jaja sa 2 čaše šećera, dodati čaj, prašak za pecivo i brašno. Pažljivo izmešati pa ispeći koru u plehu veličine: 40x25 cm.
  • Od mleka odvojiti jednu čašu (hladnog), a ostatak staviti sa 200 g šećera da provri. Žumanca, brašno, puding i griz izmešati sa hladnim mlekom da nema grudvica, pa zakuvati u mleku sa šećerom.
  • Belanca čvrsto ulupati i pažljivo sjediniti sa vrucim filom. Premazati preko kore i ostaviti da se ohladi.
  • Premazati ulupanim šlagom. Mnogo je ukusno!


Za čaj:

  • 2 čaše (od jogurta) šećera
  • 2 šaše vode


Za fil:

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 10 jaja
  • 8 kašika brašna
  • 1 puding od vanile
  • 2 supene kašike griza


Za koru:

  • 5 celih jaja
  • 2 čaše šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 čaše brašna


Dekoracija:

  • 2 kesice šlag pene

No comments:

Post a Comment