Wednesday, January 1, 2014

Holandski kolač sa višnjama

Holandski kolač sa višnjama


Priprema

  • Pomešati višnje sa prezlama. U dubljoj posudi sipajte 5 jaja, 6 šoljice šećera, 100 g omekšalog margarina i sve to sjediniti. U dobijenoj smesi dodajte 2 šoljice ulja, 8 šoljica brašna, 2 šoljice mleka i 1 prašak za pecivo, pa sve to umutite mikserom.
  • Ukoliko je smesa mnogo gusta, dodajte malo mleka. Polovinu umućene smese sipajte u pleh, poredjajte višnje po celom plehu, a zatim u ostatak smese dodajte 100 g glazure od čokolade i prelijte preko višanja.
  • Kolač peći u rerni predhodno zagrejanoj na 180 C, oko sat vremena.
  • Napomena: Kolač seći, tek kad se ohladi, topi se u ustima i još bolji je kad odstoji jedan dan.


Potrebno je:

  • 1 kg višanja
  • 5 jaja
  • 6 šoljica šećera
  • 100 g margarina
  • 2 šoljice ulja
  • 8 šoljica brašna
  • 2 šoljice mleka
  • 100 g čokolade
  • prezle
  • 1 prašak za pecivo

No comments:

Post a Comment