Wednesday, January 1, 2014

Kuglof sa pistaćima

Kuglof sa pistaćima


Priprema

  • Na pari otopiti čokoladu za kuvanje, zajedno sa margarinom (maslacom) i šećerom. Sud ukloniti sa pare i umutiti u njega žumanca i prašak za pecivo, da masa bude fina penasta.
  • U drugom sudu umutiti belanca u švrst šne i lagano dodati, šećer u prahu i zatim prosejano brašno. Dve mase lagano, sjediniti, mešajući ručno i u nju umešati i kandirano voće.
  • Silikonski kalup lagano premazati sa margarinom i u njega sipati masu. Peći 50 minuta na 180 stepeni i proveriti, pre vađenja sa drvenom čačkalicom, da li je testo pečeno.
  • Po vađenju sačekati da se kolač prvo ohladi, pa ga tek onda vaditi iz kalupa. Ohlađeni kolač preliti, otopljenom mlečnom čokoladom.
  • Pečene pistaće očistiti od ljuske i opne i malo usitniti u avanu. Pistaće posuti po mekoj čokoladi i staviti kolač u frižider, da se malo stegne.


Potrebno je:

  • 130 g čokolade za kuvanje
  • 160 g kristal šećera
  • 120 g margarina (ili maslaca)
  • 6 jaja
  • 40 g šećera u parhu
  • 130 g brašna
  • 100 g kandiranog voća (brusnica, ananas, papaja)
  • 50 g očišćenih pistaća
  • 150 g mlečne čokolade (milka)
  • 1 prašak za pecivo

No comments:

Post a Comment