Wednesday, January 1, 2014

Medenjaci drugi nacin

Medenjaci drugi nacin


Priprema

  • Tradicionalni medenjaci poznati i kao lebkuchen sinonim su za Božić u Nemačkoj i Austriji. Recept vam omogućava da uživate u ukusu lebkkuchena na malo drugačiji način: u obliku kuglica.
  • Prstima izmrvite čokoladu, pomešajte sa Cointreauom (ili sokom od pomorandže), džemom i lešnicima i oblikujte kuglice.
  • Istopite couverture čokoladu u činiji nad ključalom vodom i uz pomoć čačkalica umačite kuglice u couverture čokoladu.
  • Potom ih uvaljajte u kokosovo brašno i ostavite na hladnom mestu.


Potrebno je:

  • 100 g čokolade
  • 150 g tamne čokolade couverture
  • 40g džema od kajsija
  • 2 kašike soka od pomorandže ili Cointreaua likera
  • 30 g lešnika, sitno iseckanih
  • 3 kašike kokosovog brašna

No comments:

Post a Comment