Thursday, January 16, 2014

Oblanda

Oblanda


Priprema

  • Staviti mleko i šećer da proključa, pa dodati margarin, stalno mešajući dok se ne otopi.
  • Dodati mleveni keks i orahe, promešati i podeliti smesu na dva dela.
  • U jedan dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi, a u drugi vanilin šećer ili rendanu koru limuna (po ukusu). Ređati: List oblande, 1/2 fila sa čokoladom, list oblande, 1/2 fila sa vanilinim šećerom, list oblande, fil sa čokoladom, list oblande, fil sa vanilinim šećerom, list oblande.
  • Preko ovako složene oblande staviti neki teži predmet i ostaviti da prenoći.


Potrebno je:

  • 400 g šećera
  • 3 šoljice mleka
  • 125 g margarina
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog keksa
  • 2 štangle čokolade
  • 1 vanilin šećer (ili rendana kora 1 limuna)

No comments:

Post a Comment