Saturday, January 11, 2014

Rigojanči kolač

Rigojanči kolač


Priprema

  • Umutiti žumanca sa brašnom i jednom kašikom šećera, dodati kašiku kakaoa.
  • Belanca umutiti sa ostatkom šećera i polako dodavati u prethodnu smesu, lagano mešajući varjačom, da masa ne spadne. Ispeći takve dve kore.
  • Istopiti margarin i čokoladu na laganoj vatri i ostaviti da se prohladi.
  • Umutiti šlag sa mlekom i onda dodavati otopljenu smesu, sve vreme muteći mikserom. Ostaviti da se ohladi cela masa.
  • Za drugi deo je potrebno umutiti jaja sa šećerom, kuvati i mešati, dodati margarin i čokoladu.
  • Na prvu koru namazati prvi fil, namazati drugi fil.
  • Drugu koru iseći na kvadrate željene veličine i ređati preko kolača.
  • Kolač je mekan, ukusan, a najlepši je jer sadrži puno čokolade.


Za dve kore od po:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa


Za drugi fil:

  • 140 g čokolade
  • 2 jajeta
  • 140 g šećera
  • 50 g margarina


Za prvi fil:

  • 4 kesice šlaga
  • 1/2 l mleka
  • 100 g čokolade
  • 200 g margarina

No comments:

Post a Comment