Saturday, January 11, 2014

Šubarice sa jaffa keksom

Šubarice sa jaffa keksom


Priprema

  • Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomešano brašno, kakao i prašak za pecivo. Umućenu smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.
  • Kada se ohladi kora malom čašom vadite krugove.
  • Fil: Stavite 2 dl mleka da provri, a u preostala 2 dl umutite brašno i šećer. Kada mleko provri, dodajte ovu smesu u njega i kuvajte uz neprestano mešanje da ne zagori. Kada provri, fil ostavite ga da se ohladi. U ohlađen fil umutite margarin.
  • Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, odozgo stavite jafa keks i uvaljajte u kokos.
  • Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.


Za koru:

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 4 kašika tople vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 7 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa


Za fil:

  • 4 dl mleka
  • 4 kašike brašna
  • 200 g šećera
  • 200 g margarina


Ostalo:

  • 200 g kokosa
  • 3 kesice mini jafa keksa

No comments:

Post a Comment