Thursday, January 16, 2014

Šubarice

Šubarice


Priprema

  • Sve neophodne sastojke za testo izmiksati i peći u velikom plehu.
  • Fil: Mleko, brašno i šećer izmešati i skuvati fil. Kada se fil ohladi, dodati umućen margarin.
  • Od ispečenog testa (kore) vaditi malom čašicom krugove, svaki preseći, namazati filom, uvaljati u kokos i odozgo preliti čokoladnom glazurom. Prijatno!


Za testo:

  • 8 jaja
  • 400 g šecera
  • 250 g brašna
  • 125 g putera
  • 2 kašike kakaoa
  • 8 kašika mleka


Za glazuru:

  • čokolada


Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 5 kašika brašna
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina


Za ukrašavanje:

  • kokosovo brašno (prema potrebi)

No comments:

Post a Comment