Monday, January 13, 2014

Tatlija

Tatlija


Priprema

  • Na dnu šerpe staviti kašičicu šećera da dobije karemelisanu boju, odmah ubaciti pivo, zejtin i kada to provri dodati prašak za pecivo, skloniti sa šporeta i ubaciti brašno, orahe i 2 kesice vanilinog šećera.
  • Rernu zagrejati. Tatliju staviti u podmazan pleh i peći pola sata na 270 C, a zatim smanjiti na 200 jos 40 min.
  • Šerbet: 2 šolje vode, 2 šolje šećera staviti da provri i zatim dodati 3 kesice vanilinog šećera. Tatliju preliti šerbetom.


Potrebno je:

  • 1 velika čaša piva
  • 1 čaše zejtina
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g seckanih oraha
  • 2 šolje šećera
  • 5 kesica vanilinog šećera
  • 1/2 kg brašna

No comments:

Post a Comment