Wednesday, January 1, 2014

Ušećerene jabuke

Ušećerene jabuke


Priprema

  • Skinite peteljke sa opranih jabuka. Stavite drveni štapić sa jedne strane u svaku jabuku.
  • Zagrejte vodu, dodajte kukurzni sirup, sok od limuna i šećer u tiganj, dok se šećer potpuno ne rastopi. Neka ključa dok sirup ne dostigne temperaturu od 150 C. Pomešajte sa cimetom (ako želite) i jestivom bojom.
  • Umočite cele jabuke u sirup, svaku pojedinačno i okrećite u sirupu. Ako se sirpu brzo steže, ponovo zagrejte.
  • Skinite jabuke i stavite ih na dobro podmazani papir za pečenje da se ohlade.
  • Pre nego što se ohlade, jabuke se takođe mogu uvaljati u orahe, kokos, ili obojeni šećer.


Potrebno je:

  • 8 jabuka, nakisele (kao što su Boskoop ili Granny Smith)
  • 600 g šećera
  • 170 g kukuruznog sirupa
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
  • 250 ml vode
  • prstohvat cimeta (po želji)
  • nekoliko kapi jestive crvene boje

No comments:

Post a Comment