Saturday, January 11, 2014

Uskršnji kolač sa suvim voćem

Uskršnji kolač sa suvim voćem


Priprema

  • U toplo mleko staviti kvasac, kašičicu brašna i kašičicu šećera da nadođe.
  • U brašno dodati nadošao kvasac, jaje, puter, šećer, vanilin šećer, pa zamesiti.
  • Pred kraj mešenja, dodati seckano suvo i koštunjavo voće. Ostaviti testo da nadođe.
  • Nauljiti kalup, pa staviti nadošlo testo. 
  • Peći na 200 stepeni, dok ne porumeni, pa onda prekriti papirom i peći još oko 20 minuta na 180 stepeni.
  • Vruć pečeni kolač preliti istopljenim puterom i posuti šećerom u prahu.


Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 70 g putera
  • 1 jaje
  • 100 g mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 suve smokve
  • 4 suve šljive
  • po nekoliko lešnika, badema i oraha
  • 4 suve kajsije


Glazura:

  • 40 g putera
  • 1-2 kašike šećera u prahu

No comments:

Post a Comment