Saturday, January 11, 2014

Vanil kocke

Vanil kocke


Priprema

  • Kora: Umutiti penasto 4 belanceta, 4 kašike šećera, 4 žumenceta, dodati 1 kašiku kakaoa, 1 kašiku cimeta, 1/3 praška za pecivo i 4 ravne kašike brašna.
  • Peći u dubljoj posudi, obloženoj pek papirom na 180–200 C. Pečeno ne vaditi iz posude. Kada se ohladi preliti sa kuvanim prelivom.
  • Preliv: 200 g šećera preliti sa 400 ml vode. Stavititi da prokuva, od kad prokuva treba kuvati 7 minuta.
  • Krem: Mikserom umutiti 200 ml mleka i 10 punih kašika brašna, da nemaju grudvice. Staviti da provri 600 ml mleka, 7 kašika šećera, a zatim čim provri u to dodati, umućeno mleko i brašno i neprestano mešati, kuvajući na pari sve dok pri podizanju varjače fil ne pada. Skloniti da se hladi. U mlako umešati 3 vanilin šećera, a kada se potpuno ohladi, dodati penasto umućenih 200 g margarina i sve dobro sjediniti mikserom.
  • Krem preliti preko kore, koja je već u posudi. Preko staviti glazuru, pa posuti kokosom.
  • Glazura: 100 g čokolade, 20 g margarina i 1 kašika ulja, otopiti na nižoj temperaturi.
  • Staviti u frižider najmanje tri sata, pa seći vanil kocke.
  • Vreme pripreme: 50 minuta.
  • Količina: 20 kocki.


Potrebno je:

  • 3 vanilin šećera
  • 4 jajeta
  • 11 kašika šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašika cimeta
  • 4 ravne kašike brašna
  • 10 punih kašika brašna
  • 1/3 praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 400 ml vode
  • 800 ml mleka
  • 220 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašika kokosovog brašna
  • 1 kašika ulja

No comments:

Post a Comment