Friday, March 14, 2014

Domaće vanilice

Domaće vanilice


Priprema 

  • Umutiti jaja penasto zajedno sa 200 g masti, u to dodati mleko i vanilin šećer.
  • Dodati brašno u prethodnu smesu.
  • U ostatak brašna dodati pola čašice rakije. I umesiti sa prethodnom smesom glatko testo.
  • Razvući oklagijom tanko testo i rakijskom čašom ili modlama vaditi vanilice. Peći ih u podmazan pleh na 200 C, pazeći da ostanu svetle.
  • Čim blago porumene, vaditi ih iz rerne, spajati džemom i posuti prah šećerom. Prijatno.


Potrebno je:

  • 200 g masti
  • 7 supenih kašika šećera
  • 2 žumanceta
  • 1 kafena šoljica mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 600 g brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 1/2 čašice rakije
  • 200 g džema

No comments:

Post a Comment