Sunday, March 16, 2014

Mafini čokolada višnje

Mafini čokolada višnje


Priprema

  • Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati jogurt i ulje. Dobro umutiti. Dodati brašno izmešano sa kakaom i praškom za pecivom, pa mutiti dok se sastojci ne sjedine. Dodati višnje, vanilin šećer i lomljenu čokoladu.
  • Pleh obložiti papirnim korpicama, pa sipati testo. Testo je malo tvrdje, pa možete napuniti korpice skoro do vrha. Peći oko pola sata na 150 stepeni.
  • Prohladjenje mafine umakati u glazuru od čokolade ili ih prelivati glazurom koju ćete pripremiti na uobičajen način. Ukrasiti po želji.


Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja šećera
  • 3 šolje brašna
  • 3/4 šolje ulja
  • 2 šake oceđenih višanja
  • 1 kašika kakao
  • 100 g lomljene čokolade
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer


Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica margarina
  • 2 kašike mleka

No comments:

Post a Comment