Sunday, March 16, 2014

Rafaelo poslastica

Rafaelo poslastica


Priprema

  • Za koru: Umutiti bjelanca u pjenu i dodati šećer i kokosovo brašno. Kada smo to sjedinili da nema grudvica, izlijemo na podmazanu četvrtastu (duguljastu) tepsiju i stavimo u rernu na 150 C da se kora isuši (paziti da se ne isuši previše). Nakon toga izvaditi iz rerne i sačekati da se ohladi.
  • Za fil: Umutiti žumance sa šećerom, prethodno omekšanim margarinom i istopljenom čokoladom (ne vrelom), sve lijepo sjediniti i kad se kora ohladila premazati je ovim filom.
  • Dekoracija: Preko fila namazati prethodno umućenom šlag kremomom od vanilije (2 kese šlag kreme umutiti sa 250 ml mlijeka).


Kora:

  • 8 bjelanaca
  • 8 kašika šećera
  • 200 g kokosovog brašna


Fil:

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 1 čokolada za kuhanje (ili mliječna)
  • 1 margarin za kreme


Dekoracija:

  • 2 šlag kreme vanilija
  • 250 ml mlijeko

No comments:

Post a Comment