Sunday, March 16, 2014

Salzburške noke

Salzburške noke


Priprema

  • Umutiti jaja i dodati šećer, mutiti 10 minuta, dodati brašno i aromu vanile i lagano promešati.
  • U tepsiji kojoj ćete peći naliti mleko i staviti da provri, preko vrelog mleka naliti smesu, i staviti da se peče. Peći dok gornji sloj ne požuti. Donji sloj treba da ostane kremast, a dornji da se zapeče.
  • Prokuvati voće sa šećerom i malo vode. Iseći parče i lagano staviti na tanjir. Ukrasiti šećerom u prahu i staviti okolo prokuvano vole, hladan biskvit, toplo voće.


Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kapi ekstrata vanile
  • 300 ml mleka
  • 1 pakovanje zamrznutih malina ili crvenog mixa
  • šećer u prahu
  • 5 kašika šećera

No comments:

Post a Comment