Sunday, December 29, 2013

Baka Anđine štanglice

Baka Anđine štanglice


Priprema

  • Kora: Belanca umutiti sa šećerom pa dodati orahe, lešnike i brašno i peći na 180 stepeni 20 minuta.
  • Fil: Žumanca i šećer u prahu kuvati na pari, kada se zgusne dodati puter i čokoladu.
  • Gotov fil, još topao izliti na koru, posuti mlevenim lešnicima i ohladiti.


Kora:

  • 5 belanaca
  • 250 g šećera
  • 100 g prženih oraha sitno seckanih
  • 100 g prženih mlevenih lešnika
  • 1 kašika brašna


Fil:

  • 5 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g putera
  • 4-5 štangli čokolade


Ostalo:

  • mleveni prženi lešnici za posipanje

No comments:

Post a Comment