Tuesday, December 31, 2013

Brza krempita

Brza krempita


Priprema

  • Za patišpan umutiti sve sastojke i peći dok ne porumeni na 200 stepeni.
  • Fil: Umutiti 7 belanca u čvrst sneg i postepeno dodavati 15 kašika šećera, dok se dobro ne umuti. Skuvati 4 pudinga od vanile u 1.5 l vode. Kada se puding skuva vruće sipati u sneg od belanaca uz neprestano mešanje mikserom. Vruće sipati preko patišpana, koji ste prethodno stavili u kalup ili dublji pleh.
  • Ohladiti na sobnoj temperaturi, a posle kolač staviti u frižider! PRIJATNO!!!


Patišpan:

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike vode
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo


Fil:

  • 7 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 4 pudinga od vanile

No comments:

Post a Comment