Sunday, December 29, 2013

Ferro Rocher

Ferro Rocher


Priprema

  • Zagrejati rernu na 180 stepeni. Lešnike rasporedite u pleh, pa staviti u rernu na 8 minuta. Izvaditi ih, staviti da se prohlade. Skinuti im opnu i iseckati.
  • Napolitanke grubo izlomiti, dodati seckane lešnike i eurokrem, pa sve fino izgnječiti rukama da se poveže. Uzimati po kašičicu smese i oblikovati kuglice. Stavite ih na tacnu, pa u frižider da se stegnu.
  • Istopiti cokoladu sa uljem, pa prelite preko kuglica. Ostavite glazuru da se stegne, a zatim poslužiti. Prijatno!


Potrebno je:

  • 100 g lešnik napolitanki njam
  • 150 g lešnika
  • 200 g eurokrema
  • 150 g čokolade za kuvanje ili mlečne čokolade
  • 4 kašike ulja

No comments:

Post a Comment