Tuesday, December 31, 2013

Kokos baklava

Kokos baklava


Priprema

  • Orahe, šećer, kokos, suvo groždje i prašak za pecivo izmešati sa 2 dl vrele vode. Uzeti dva lista kora, svaki poprskati uljem i na početak staviti celom dužinom fil i uviti u rolnu. Ponavljati tako postupak do utroška materijala.
  • Staviti u pouljen pleh, iseći na kocke i na svaku kocku staviti po kašiku ulja.
  • Ispečenu baklavu zaliti ukuvanim sirupom od šećera, vode, vanilin šećera i lumuna.


Potrebno je:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g kokosa
  • 200 g suvog grožđa
  • 200 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl vrele vode
  • 2 pakovanja kora za baklavu
  • ulje
  • 4 šolje vode
  • 4 šolje šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 limun

No comments:

Post a Comment