Sunday, December 29, 2013

Lepi kolač

Lepi kolač


Priprema

  • 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i prašak za pecivo sjediniti i peći u podmazanom plehu na oko 220 C.
  • Sok staviti da proključa, 12 kašika šećera i 3 pudinga sjediniti i kuvati u soku. Ohladjen žuti fil sipati preko patišpanja.
  • U drugu posudu skuvati 1 l mleka sa šećerom i gustinom. Mikserom mutiti 1 margarin sa malo šećera i dodati u prohladjeni beli fil od gustina.
  • Zatim taj fil podeliti na dva dela, jedan ostaje beo, a u drugi dodati 100 g rastopljene čokolade. Preko žutog fila ide beli, zatim keks pa crni fil.
  • Odozgo staviti šlag i narendati zamrznuto srce od narandže. Prijatno!


Patišpanj:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo


Fil 1 :

  • 1 l gaziranog soka od narandže
  • 12 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile


Fil 2 :

  • 1 l mleka
  • 10 kašika gustina
  • 12 kašika šećera
  • 1 margarin
  • malo šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • oko 250 g keksa

No comments:

Post a Comment