Thursday, January 16, 2014

Afrikanac

Afrikanac


Priprema

  • Sjediniti brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, pa dodati jogurt i ulje, kao i sok i rendanu koricu pomorandže. Miksati 2-3 minuta.
  • Smesu izliti u pouljen pleh i peći na 200 C oko 25 minuta.
  • Otopiti margarin i čokoladu, pa dodati šećer, mleko i ulje. Mešati dok se ne dobije glatka smesa. Pečen kolač ohladiti, pa ohlađen preliti glazurom.
  • Kolač ohladiti u frižideru, pa seći na kocke.


Za biskvit:

  • 3 čaše jogurta
  • 300 g glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • sok i rendana korica 1 pomorandže


Glazura:

  • 150 g margarina
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 120 ml mleka
  • 1 kašika ulja

No comments:

Post a Comment