Thursday, January 16, 2014

Pigvinčići

Pigvinčići


Priprema

  • Umutiti belanca sa šećerom i postepeno dodavati ostale sastojke. Ispeći 2 tanje kore.
  • Fil: Rastopiti kesicu želatina u 1/2 dl vode. Umutiti 5 dl slatke pavlake i dodati kašiku meda i otopljeni želatin.
  • Otopiti 100 g čokolade.
  • Na koru naneti pola fila, pažljivo naneti otopljenu čokoladu i staviti u frižider da se ohladi, naneti ostatak fila, 2 koru i preliti ceo kolač sa otopljenom čokoladom (100 g + 3 kašike ulja).


Za koru:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 8 kašika tople vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaoa


Za fil:

  • 1 kesica želatina
  • 1 kašika meda
  • 5 dl slatke pavlake
  • 200 g čokolade
  • 3 kašike ulja

No comments:

Post a Comment