Wednesday, January 1, 2014

Baklava s makom

Baklava s makom


Priprema

  • Umutiti jaja, šećer, ulje, jogurt. Dodati prašak za pecivo i mak. Sve lepo sjediniti. Pleh podmazati uljem, pa redjati: kora, fil, kora, fil i sve tako, dok se ne utroše sve kore i fil. Zadnju koru ne mazati.
  • Iseći na kocke i peći na 250 stepeni, dok ne porumeni.
  • Hladnu baklavu, preliti vrelim šerbetom od 700 g šećera i 600 ml vode. Ohladjenu baklavu služiti.


Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 1 jogurt
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša šećera
  • 100 g maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 pakovanje kora za baklavu


Preliv:

  • 700 g šećera
  • 600 ml vode

No comments:

Post a Comment