Wednesday, January 1, 2014

Limun kocke drugi nacin

Limun kocke drugi nacin


Priprema

  • Sastojke za kore dobro izmešati, pa dodavati brašna toliko da se testo ne lepi za podlogu. Podeliti na 3 jednaka dela.
  • Jedan deo rastanjiti oklagijom i staviti na poledjinu pleha, koja je podmazana mašću i poprašena brašnom. Pleh treba da je srednje veličine. Peći, ali paziti da kore ostanu više svetle.
  • Fil: U mleku skuvati gustin, koji ste razmutili sa 5 kašika šećera i malo mleka.
  • Ostaviti da se skroz ohladi, u hladno dodati margarin i 200 g šećera u prahu, rendanu koru i sok od limuna. Dobro izmiksati i filovati kore.
  • Na pari otopiti čokoladu i ulje i onda preliti poslednju koru.
  • Kocke se prave jedan dan ranije.


Za kore:

  • 8 kašika mleka
  • 8 kašika rastopljene masti
  • 8 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • rendana kora od 1/2 limuna
  • brašna po potrebi


Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašike ulja


Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 6 kašike gustina
  • 6 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera
  • rendana kora od 1/2 limuna
  • sok od celog limuna

No comments:

Post a Comment