Wednesday, January 1, 2014

Baklava sa makom ili orasima

Baklava sa makom ili orasima


Priprema

  • Pomesati sve sastojke (sem za preliv) u to staviti ili mak ili orahe. Tom smesom mazati svaku koru i ređati u predhodno podmazan pleh. Pre pečenja iseći na kockice.
  • Peći na 180 stepeni 5-10 min da porumeni.
  • Prokuvati 1 l vode sa šećerom i kad se baklava izvadi iz rerne preliti je.
  • Ko voli može staviti i suvo grožđe. Količina je na prvi pogled bas velika, ali za ljubitelje maka brzo nestane!


Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 400 g šećera
  • 2 čaše ulja
  • 2 praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kg kora za baklavu
  • 300 g maka ili 1/2 kg oraha


Preliv:

  • 1 l vode
  • 600 g šećera

No comments:

Post a Comment