Tuesday, January 7, 2014

Branina torta

Branina torta


Priprema

  • Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i jedno po jedno žumance, pa masu mutiti dok ne bude penasta. Dodati joj mlevene orane, brašno i kakao, blago promešati i peći tortu u podmazanom i brašnom posutom četvrtastom kalupu.
  • U međuvremenu, za nadev, skuvati šećer sa malo vode, dodati mlevene orahe, promešati i skinuti sa štednjaka. Kada se ohladi dodati penasto umućen masiac i vanilin-šećer.
  • Pečenu i ohladenu tortu preseći na tri dela, filovati ovim kremom, a celu tortu premazati ostatkom krema. Ukrasiti ulupanim šlagom i šećernim ukrasima.


Potrebno je:


  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 4 kašika mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa


Nadev:


  • 250 g šećera
  • malo vode
  • 400 g mlevenih oraha
  • 250 g maslaca
  • 2 kesice vanilin šećera


Za ukrašavanje:


  • kesica šlaga
  • šećerni ukrasi


No comments:

Post a Comment