Saturday, January 11, 2014

Brzi kolač sa čokoladnim prelivom

Brzi kolač sa čokoladnim prelivom


Priprema

  • 6 žumanaca izlupati sa jednom šoljom za belu kafu šećera, tome dodati 1 malu šoljicu za kafu ulja i mleka i opet jednu veliku šolju za belu kafu brašna, 2 kašike kakaoa i 1 prašak za pecivo.
  • Sve zajedno umutiti mikserom i sipati u pleh, koji smo prethodno namazali uljem i brašnom.
  • Staviti u zagrejanu rernu i peci 15 minuta na 200 stepeni.
  • Kada je kolač gotov izlupati 6 belanaca sa 18 kašika šećera. Izvaditi kolač iz rerne i preliti preko filom od belanaca, pa vratiti nazad u rernu i smanjiti rernu na 150 stepeni, potrebno je samo malo, da se fil zapeče dok ne dobije žućkastu boju.
  • Kada je kolač gotov, izvadimo ga i ostavimo da se malo ohladi.
  • Za to vreme napravimo glazuru od 50 g čokolade, 4 kašike čećera, 4 kašike mleka i 4 kašike ulje.


Potrebno je:

  • 6 žumanaca
  • 1 šolja za belu kafu šećera
  • 1 šolja za belu kafu brašna
  • 1 šoljica za kafu ulja
  • 1 šoljica za kafu mleka
  • 1 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo


Za fil: (preko ispečenog kolača)

  • 6 belanaca
  • 18 kašika šećera


Za glazuru:

  • 50 g čololade
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike ulja

No comments:

Post a Comment