Wednesday, January 1, 2014

Čokoladni kolač sa jogurtom

Čokoladni kolač sa jogurtom


Priprema

  • Sipati brašno u veću posudu, dodati sodu bikarbonu, zatim šećer pa izmešati sve, postepeno dodavati jogurt, zatim ulje i mešati sve dok se ne razbiju grudvice.
  • Smesu sipati u pleh obležen papirom za pečenje i peći 40 min na 200 stepeni. Ispečenu koru ohladiti.
  • Za fil: Staviti u šerpicu na šporetu mleko, šećer, margarin i čokoladu, pa skloniti tek kada se sve istopi i sjedini. Zatim vruć fil sipati preko ohlađene kore i ostaviti da kora upije.


Potrebno je:

  • 2 jogurta
  • 2 jogurtske čaše šećera
  • 1/2 jogurtske čaše ulje
  • 2 jogurtske čaše brašna
  • 1/2 kafene kašičice sode bikarbone


Preliv:

  • 100 g margarina
  • 10 kašika šećera
  • 100 g čokolade
  • 10 kašika mleka

No comments:

Post a Comment