Monday, January 13, 2014

Francuske rolnice

Francuske rolnice


Priprema

  • 300 ml mleka, 150 ml kisele vode, malo soli, 50 g putera, 100 g šećera, sok od jednog limuna, 2 jajeta, 600 g brašna i 1 kockica kvasca. Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo, pokriti testo najlon kesom i ostaviti 2 sata u frižider.
  • Razviti testo i po njemu iseckati 200 g putera i posuti 1 kesicom vanilin šećera, pa testo smotati u pismo i vratiti u frižider na 30 minuta.
  • Tako uraditi još 2 puta sa testom, razviti ga i smotati u pismo i u frižider na hlađenje.
  • Znači 3 puta, po 30 minuta na hlađenje u frižider, posle toga testo razviti iseći na trake i filovati po želji, ja sam filovala nutelom i sa višnjama.


Za testo:

  • 300 ml mleka
  • 150 ml kisele vode
  • malo soli
  • 50 g putera (margarina)
  • 100 g šećera
  • sok od 1 limuna
  • 2 jajeta
  • 600 g brašna
  • 1 kockica svežeg kvasca


Za fil:

  • krem (ili džem)
  • višnje (po želji)


Ostalo:

  • 200 g putera (margarina)
  • 1 vanilin šećer

No comments:

Post a Comment