Monday, January 13, 2014

Lambada kolač

Lambada kolač


Priprema

  • Kora: 5 belanaca ulupati u čvrsto šne. U drugoj činiji umutiti 5 žumanaca 5 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašiku ulja, 1 kašiku vrele vode, malo praška za pecivo, pa u to dodati 5 kašika brašna, zatim lagano varjačom dodati šne od belanaca. Peći na 200 stepeni 10 minuta.
  • Narandžasti fil: U 100 ml soka umutiti 3 pudinga od vanile sa 6 kašika šećera i malo narandžaste boje za kolače, a 900 ml soka staviti u šerpu, pa u tome skuvati puding. Vreo fil staviti na biskvit, zatim keks petit ber oko 150 g umakati u mleko i slagati na vreo puding.
  • Beli fil: 6 kašika gustina, 6 kašika šećera umutiti sa 100 ml mleka, a u 400 ml mleka staviti u šerpu i kad mleko provri, skuvati u njemu gustin. U ohlađen gustin dodati 200 g penasto umućenog margarina, pa sve fino umutiti i preliti preko petit keksa.
  • Istopiti 200 g čokolade i 90 g margarina, na tihoj vatri, dodati 3 kašike ulja, prohladiti i preliti preko belog fila.
  • Ukrasiti po želji. Prijatno!


Kora:

  • 5 jaja
  • 5 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika vrele vode
  • malo praška za pecivo
  • 5 kašika brašna


Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 90 g margarina
  • 3 kašike ulja


Narandžasti fil:

  • 1 l soka (po želji fanta ili neki drugi)
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • malo narandžaste boje u prahu za kolače


Beli fil:

  • 500 ml mleka
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika gustina
  • 200 g margarina


Ostalo:

  • 150 g keksa
  • mleko (za umakanje keksa)
  • čokoladne mrvice (za ukrašavanje)

No comments:

Post a Comment