Thursday, January 16, 2014

Kremisimo sladoled

Kremisimo sladoled


Priprema

  • Prvo dobro izraditi margarin. Zatim odvojiti žumanca od belanaca, pa u žumanca dodati 250 g šećera u prahu.
  • Kada se dobro umute, mogu se skuvati na pari i ohladiti - za one koji ne vole živa žumanca u jelu.
  • Belanca se umute u čvrst sneg i postepeno se dodaje delu od žumanaca, mešajući sa varljačom - nikako mikserom. (Ako se muti mikserom izgubi se na masi).
  • Dobijenu masu podeliti na dva dela, pa u jedan dodati seckane orahe, a u drugi kakao prah.
  • Umutiti šlag po uputstvu na pakovanju.
  • Uzeti posudu (ovo je mera za đuveč-pleh), pa prvo rasporediti tamni deo, zatim dodati sloj šlaga i završiti sa žutim delom. Ostaviti par sati u zamrzivaču.
  • Seći kao tortu i tako posluživati.


Potrebno je:

  • 10 jaja
  • 10 kašika kristal šećera
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 margarin za kuvanje
  • 50 g kakao praha
  • 100 g seckanih oraha
  • 3 šlaga

No comments:

Post a Comment