Tuesday, January 7, 2014

Ljubljančanka torta

Ljubljančanka torta


Priprema

  • Rastopiti maslac na umerenoj temperaturi, dodati šećer, rendanu čokoladu i mleveni keks poprskan sa malo ruma. Skinuti sa štednjaka i uz blago mešanje dodati čvrsto ulupan sneg od belanaca. Masu podeliti na dva dela i ispeći dve kore u podmazanim i brašnom posutim kalupima.
  • U međuvremenu, za nadev, kuvati u mleku žumanca, šećer, brašno i vanilin-šećer. Kada masa postane gusta, skinuti je sa štednjaka, ostaviti da se ohladi i umutiti sa maslacem.
  • Pečene i ohlađene kore spojiti ovim nadevom, pa tortu ukrasiti šećerom u prahu, koji je zamirisan vanilom.


Potrebno je:


  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 200 g rendane čokolade
  • 150 g mlevenog keksa
  • malo ruma
  • 8 belanaca


Nadev:


  • 8 žumanaca
  • 5 kašika šećera u prahu
  • kašika brašna
  • 2 kesice vanilin-šečera
  • 150 g maslaca


Za ukrašavanje:


  • šećer u prahu zamirisan vanilom

No comments:

Post a Comment