Tuesday, January 7, 2014

Posne medene korpice

Posne medene korpice


Priprema

  • Postupak pripreme: U posudu za mućenje sipati 250 ml mineralne gazirane vode, 130 g šećera, 50 g meda, 20 ml ulja, 2,5 g cimeta, 10 g sode bikarbone i 200 g brašna, postepeno dodavati uz mućenje mikserom 2 minuta.
  • Zatim korpice poređati na pleh za pečenje i u korpice sipati testo, ali ne puniti do vrha, već samo polovinu korpice, a ostatak je potreban da bi testo naraslo.
  • Korpice peći 12 minuta u predhodno zagrejanoj rerni na 185 C.
  • Kada su pečene izvaditi iz rerne, preliti svaku posebno otopljenom čokoladom (50 g čokolade, 20 g margarina i 20 ml ulja), a zatim posuti seckanim prepečenim lešnikom 30 g.
  • Vreme pripreme: 25 minuta. Ukupno 60 komada.


Za testo:

  • 250 ml mineralne gazirane vode
  • 130 g šećera
  • 50 g meda
  • 10 g sode bikarbone
  • 2,5 g cimeta (pola kesice)
  • 20 ml ulja
  • 200 g brašna (tip 400)


Za preliv:

  • 50 g čokolade za kuvanje (posna)
  • 20 g margarina
  • 20 ml ulja (2 kašike)


Za posipanje:

  • 30 g iseckanog prepečenog lešnika


Ostalo:

  • 60 komada papirnih korpica za pečenje

No comments:

Post a Comment