Wednesday, January 1, 2014

Posne Ruske kape

Posne Ruske kape


Priprema

  • U činiju sipati sastojke za koru i sjediniti ih žicom za mucenje (ili mikserom). Pleh (38x26) obložiti pek-papirom. Sipati smesu i staviti koru da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 C 15 minuta.
  • Na isti način napraviti još jednu koru. Kada se kore ohlade, modlom za krofne (ili čašom) izvaditi 48 krugova.
  • Za fil staviti 4 dl mleka da provri sa šećerom i vanil šećerom. Sa ostatkom mleka (1 dl) izmutiti brašno i gustin, pa ih skuvati u vrijuće mleko. Kada se fil ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom, pa filovati kape.
  • Na jedak krug staviti punu kašičicu fila, preklopiti sa drugim krugom, pa bočne strane premazati sa filom i uvaljati u kokos. Ukupno će vam ispasti 24 ruske kape.
  • Za glazuru otopiti čokoladu sa uljem, pa na svaku kapu sipati po kašičicu. Ohladiti ih do služenja.


Kora: (sastojci za jednu koru)

  • 200 g brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl kisele vode
  • 0,5 dl ulja
  • 2 pune kašike kakaoa 


Glazura:

  • 100 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos za valjanje


Fil:

  • 1/2 l mleka od soje (ili palminog)
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g šećera
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 250 g margarina

No comments:

Post a Comment