Wednesday, January 1, 2014

Šarene krofne

Šarene krofne


Priprema

  • U mlakoj vodi staviti šećer, kvasac, malo brašna i prstohvat spli da nadodje.
  • U dublju posudu sipati brašno, nadošli kvasac, ulje i umesiti glatko testo. Zatim ostasviti u toplom da nadodje. Radnu površinu posuti brašnom i na nju staviti testo. Zatim ga istanjiti i vaditi okruglom modlom ili čašom krofne.
  • U dublju šerpu zagrejati ulje i pržiti krofne. Zatim ih stavljati na papirnu salvetu da upije ulje, kako ne bi bile masne. Posebno istopiti belu, a posebno crnu čokoladu i šarati odozgo krofne.
  • Možete ih i puniti čokoladom, kremom, džemom.


Potrebno je:

  • 2 dl mleka
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 30 g svežeg kvasca
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat soli
  • 2 kašike šećera
  • 500 g brašna


Za nadev:

  • crna i bela čokolada

No comments:

Post a Comment