Wednesday, January 1, 2014

Profiterole

Profiterole


Priprema

  • U šerpu na šporetu sipamo vodu i dodamo puter 50 g. Prašak za pecivo dodamo u sud sa brašnom. Potom ne prekidajući mešanje varjačom u šerpu dodamo brašno. Kuvamo na šporetu, dok se testo ne odlepi od šerpe.
  • Ohladjeno testo mutimo mikserom. Dodamo 4 jaja, jedno po jedno, dok se smesa ne sjedini. Tepsiju mažemo ostatkom putera i oblažemo papirom. Testom punimo špric i formiramo kolače.
  • Pečemo 20 minuta na 200 C. Crnu čokoladu topimo na pari i dodamo nekoliko kapi ulja, da dobije sjaj.
  • Slatku pavlaku izmutimo mikserom, dok šlag ne postane gust. Dodamo šeri.
  • Punimo šlagom svaki kolač, pa umočimo u crnu čokoladu, a zatim pravimo fišek i u njega stavimo belu čokoladu, pa ukrašavamo svaki kolač.


Potrebno je:

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 4 jajeta
  • 125 g brašna
  • 1/2 kašike šerija
  • 250 ml slatke pavlake
  • 0,125 ml vode
  • 100 g putera
  • 1/2 praška za pecivo

No comments:

Post a Comment